Startersavond 28 jan. 2014 | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciƫle en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Startersavond 28 jan. 2014

Een schat aan informatie... voor jongeren.

Accountants- en advieskantoor SBB en AVBS-Groen Groeien lieten op dinsdag 28 januari 2014 zo’n 60 laatstejaarsstudenten en jonge tuinaannemers kennis maken met de ‘must knows’ voor jonge starters. Deze thema-avond vond plaats in de PTS Campus Mechelen te Mechelen.

Peter Lauwers opende de vergadering namens AVBS-Groen Groeien en benadrukte het belang en de meerwaarde van het lidmaatschap van een vakorganisatie.

De tuinaanlegsector werd in beeld gebracht door Jan Vancayzeele, consulent sector tuinaanleg AVBS. Dossiers zoals fytolicentie, vestigingsproblematiek, FAVV-registratie, rijbewijzen, gebruik landbouwtractoren door tuinaannemers werden toegelicht. Daarnaast werd aan de hand van cijfers en grafieken een beeld van de tuinaanlegsector gebracht.

Verder kregen de deelnemers een schat aan informatie over opstartformaliteiten, sociaal statuut, belastingen (besparen), boekhouding en andere zakelijke aspecten. Alle  keuzemogelijkheden werden toegelicht: van bijberoep tot hoofdberoep, van eenmanszaak tot vennootschap. Deze praktische tips voor een gouden start werden uiteengezet door Nathalie Put, Starterscoördinator SBB, en Matthias Lauwers, boekhouder-fiscalist SBB. 

En omdat niets zo sprekend is als de praktijk zelf, gingen we verder met de getuigenis van twee ervaren tuinaannemers. Bert Marnef en Joris Deconinck brachten een getuigenis van hun praktijkervaringen als tuinaannemer.

Het geheel werd afgesloten met een netwerkreceptie waarbij de deelnemers de kans kregen om hun vragen aan de deskundigen voor te leggen.