Studiebezoek rozenkwekerij Lens Roses te Oudenburg | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Studiebezoek rozenkwekerij Lens Roses te Oudenburg

Rozenkwekerij Lens Roses 150 jaar

Ter gelegenheid van het 150 jaar bestaan van rozenkwekerij Lens Roses nodigde Rudy Velle de leden-tuinaannemers van Groen Groeien uit voor een geleid bezoek aan het rozenbedrijf te Oudenburg. De rozentuin staat eind juni op zijn best en als vakbekwaam tuinaannemer kon je tijdens dit bezoek de knepen van het vak leren kennen.

Je kan deze vrij toegankelijke rozentuin ook als individuele tuinaannemer al wandelend verkennen met deskundige uitleg van Rudy Velle en zien hoe de planten zich ontwikkelen. Je vindt er nieuwe planten- en rozencombinaties terwijl je geniet van de vele geuren en kleuren.

De rozenkwekerij heeft meer dan 850 rozensoorten in het assortiment. Van botanische species, oude rozen tot eigentijdse perkrozen en theehybriden. ‘We zoeken naar de meest waardevolle tuinrozen en bieden deze in onze collectie aan’, zei Rudy tijdens ons bezoek. Het bedrijf specialiseert zich ook in advies, onderhoud en snoei. Rozenkwekerij Lens Roses werd eind vorig jaar erkend als nieuwe hofleverancier. Een bewijs dat men er de kwaliteit van de producten en diensten continu verbetert.

Dit bezoek was een niet te missen opportuniteit om je kennis i.v.m. het planten en onderhouden van (klim)rozen aan te scherpen.