Vormingsavonden Groen Groeien Rumst en Sint-Truiden | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciƫle en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Vormingsavonden Groen Groeien Rumst en Sint-Truiden

Datum: donderdag 6 november 2014
Locatie: De 3Ri4en, Vissersstraat 91, Rumst

Datum: donderdag 13 november 2014
Locatie: SOLV, Campus Tuinbouw, Diestersteenweg 146, Sint-Truiden

Groen Groeien stelt op het ledengedeelte van de website heel wat modeldocumenten ter beschikking exclusief voor de leden van Groen Groeien. Op deze vergaderingen werd er een overzicht van de beschikbare modeldocumenten gebracht en hoe deze te vinden op de website.

Advocaat Martens D.R., huisjurist van AVBS-Groen Groeien, is gespecialiseerd in juridische aspecten betreffende sierteelt en groenvoorziening. Hij bracht geheel in zijn eigen stijl een boeiende presentatie met heel wat juridische tips specifiek voor tuinaannemers. Als Groen Groeien-lid kun je steeds beroep doen op zijn gespecialiseerde diensten. Het volgende kwam aan bod en kun je raadplegen in de onderstaande Power-Point-presentatie:

  • Wat moet je doen in uw relatie als verkoper of koper?
  • Hoe kan je betwistingen met klanten vermijden? En wat als het fout gaat!
  • Start en evolutie van een handelsonderneming
  • Stopzetting en overlating van een tuinaanlegbedrijf

In deze voordracht toonde Chris Botterman, hoofd Sociale Zaken, aan dat het arbeidsreglement een veel groter belang heeft dan men op het eerste gezicht zou vermoeden. Bij sociale controles kun je heel wat problemen voorkomen door een up-to-date arbeidsreglement. In de onderstaande bijlage vind je informatie over het nieuwe arbeidsreglement (artikel van spreker Chris Botterman). Het model-arbeidsreglement met bijlages en voorbeelduurroosters specifiek voor de tuinannemers van Groen Groeien kun je raadplagen en downloaden in het gedeelte "vakinformatie/modeldocumenten", uiteraard enkel door de leden van Groen Groeien.