Wetgeving personeel en veiligheid bij Bomenplanter.be | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Wetgeving personeel en veiligheid bij Bomenplanter.be

Bomenplanter.be

Op 12/10/23 waren al onze leden welkom op het bedrijf van Jan Belaen. Naast bomenplanter.be runt hij op dezelfde locatie tuinen Jan Belaen. Heel wat geïnteresseerden kwamen een kijkje nemen en maakten kennis met Jan zijn boomplantmachines. Zowel voor de hydraulische plantgatenboormachine en de bomenplanter die voornamelijk voor het aanplanten van bosgoed dient werd veel interesse getoond. Met veel passie stelde Jan zijn bedrijf en unieke methode om bossen aan te planten aan het publiek voor tijdens een voordracht.  

Preventagri  

Kristof Vermaete van Prevent Agri lichte de aanwezigen tijdens een voordracht alle mogelijke methodes toe om in orde te zijn met de combinatie veiligheid en personeel op een tuinbedrijf. Alle opties gaande van het geven van toolboxen tot het in orde zijn met instructiekaarten en keuringen kwamen aan bod. Na de voordracht, tijdens het informele netwerkmoment volgden er nog vele vragen aan Kristof.    

Tuinen Brouckaert  

Stefaan is al jaren tuinaannemer en staat er een volwassen en gezonde boom in je tuin, maar past die niet meteen in de plannen die je ervoor hebt? Dan onderzoekt hij in eerste instantie of de boom op een andere plek tot z'n recht kan komen of tijdelijk ergens gestockeerd kan worden. Met behulp van een speciale kluitenrooier is hij in staat om bomen met een kluit tot wel 1m90 zonder schade uit de grond te halen en te verplaatsen. Mits bomen mede het thema van de avond was stelde Stefaan zijn machine tentoon en gaf hij een prachtige voordracht rond het thema.