Fietstocht Gent  

Tijdens de fietstocht bezoeken we in groep, een aantal van de mooiste dak en geveltuinen die Gent te bieden heeft. De aannemer of architect die de grondslag heeft gelegd voor de groene ruimte geeft telkens een gepassioneerde uitleg aan de aanwezigen. Tijdens elk bezoek maakt de bezieler van het project de tijd om vragen te beantwoorden over zijn Groenblauwe verhaal en realisatie. Nadien kan er worden genoten van omgeving, architectuur en uitzichten!

 

Schrijf je nu in!

 

Praktisch


Programma

om 12u stipt verzamelen we met alle deelnemers aan de startlocatie, het AVBS te Kortrijksesteenweg 1144 J, 9051 Gent. Vandaaruit vertrekken we met de fiets en bezoeken we in groep een 4-tal projecten met dak en gevelgroen in de hoofdrol. Volgende locaties zullen worden bezocht tijdens de trip en worden geanimeerd door o.a.   
 

  • Steenhaut: Leopoldskazerne
  • Canopy: Tribeca
  • Hoveniersgebroeders: Oud AZ Sint-Lucas
  • Vice Verda: MG Square
     

Afhankelijk van de snelheid waarmee we fietsen trachten we tussen 16u30 en 17u30 ons laatste bezoek af te ronden. De gehuurde fietsen worden op het einde van de dag terug ingeleverd op de startlocatie waar tevens ook de BBQ doorgaat. 
 

BBQ en netwerken 

Na de fietstocht is het tijd om de reserves terug aan te vullen, te netwerken en kennis te maken met de deelnemers tijdens de GRATIS BBQ op het dakterras van het AVBS. Alle deelnemers zijn welkom. Er is gezorgd voor zowel een vegan als traditioneel BBQ aanbod! Via het inschrijvingsformulier kan je deelname aan de barbecue bevestigen!
 

Parking 

Op wandelafstand van de startlocatie is er ruime en gratis parkeergelegenheid voorzien op het volgende adres: Kortrijksesteenweg 1133, 9051 Gent.  
 

Fietsen 

Heb je geen eigen fiets of kan je die niet transporteren? Geen probleem! Wij zorgen GRATIS voor de huur van een fiets. Een fiets reserveren kan tot en met 23 Mei. Nadien wordt je geacht in je eigen transport te voorzien! Je fiets zal kaarstaan op onze vertreklocatie te Kortrijksesteenweg, 1144 Gent. In het inschrijvingsformulier kan je aangeven of je een fiets nodig hebt of niet!
 

No show fee

Wij steken samen met onze partners heel wat planning, werk en budget in de Fietstocht en bijhorende gratis BBQ. Als organisatie moeten ook wij de nodige zaken reserveren. Daarom vragen we bij niet opdagen een no show fee van 75 euro. Annuleren na inschrijving kan kosteloos per mail tot 23 mei 2024.
 

Green deal Natuurlijke tuinen 

In 2020 besliste Groen Groeien en Groenblauw Bouwen samen met sectororganisaties, Blikveld, VVOG, en AVBS om een groenere toekomst voor de sector te promoten doormiddel van het ondertekenen van de Green Deal. Aandacht voor biodiversiteit levert heel wat voordelen op voor de natuur en het klimaat, maar ook voor de sector en de tuineigenaar. De ‘Green Deal Natuurlijke tuinen’ wil de biodiversiteit in Vlaamse tuinen verhogen en het draagvlak ervoor versterken. Dak en gevelgroen speelt in de toekomst een hoofdrol bij het verduurzamen van de urbane omgeving. Behalve voor een groenere omgeving, zal dak en gevelgroen ervoor zorgen dat hemelwater vertraagd wordt afgevoerd of lokaal kan infiltreren. Lucht wordt gezuiverd en stedelijk gebied wordt verduurzaamd. Omwille van de Green Deal en de passie voor groene buitenruimtes ondersteunen alle hierboven vernoemde sectororganisaties deze fietstocht.  

 

Activiteiten

Praktisch

Adres
AVBS Kortrijksesteenweg 1144 Gent, 9051 België
Datum & tijdstip 30.05.2024 vanaf 12:00
Prijs leden
Gratis
Prijs niet-leden
Gratis
GD