Home | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Recent Nieuws

Bekijk alle nieuws
Bekijk alle nieuws

Komende Activiteiten

Bekijk alle activiteiten

WEBINAR: Voorstelling zakboek voor sponstuin

Op donderdag 30 maart om 20u komen Marc Verachtert en Bart Verelst spreken over hun nieuwe Zakboek voor de Sponstuin tijdens een webinar van Landelijke Gilden. Hun allerbelangrijkste boodschap: ‘laat regenwater infiltreren in je tuin’. Het maakt elke tuin sterker tegen droogte, is goed voor milieu en klimaat en voorkomt wateroverlast op andere plekken. Schrijf je nu gratis in voor deze webinar!

lees meer

Hoe ben ik in regel met de wetgeving rond grondverzet?

Op donderdag 20 april om 16u30 organiseert Groen Groeien in samenwerking met de Grondbank een infoavond rond grondverzet. We zijn te gast bij onze partner Cedral Terrace – Etex in Kapelle-op-den-bos te Vlaams-Brabant. We starten de avond met een interessante rondleiding in de gebouwen van Eternit. 

Later op de avond nodigen we de grondbank uit om actualiteiten binnen de wetgeving van het grondverzet te duiden. Heel wat tuinaannemers zijn niet op de hoogte van de bestaande wetgeving. Onder andere de administratieve verplichtingen, codering van de partijen grond en staalnames komen aan bod tijdens deze uiteenzetting. Schrijf je nu in!

lees meer

WEBINAR: Het belang van een goede bodem

Op dinsdag 18 april om 20u vertellen twee experten van de Bodemkundige Dienst van België ons over het belang van een goede bodem tijdens een online lezing. Ze geven onder andere praktische tips om je tuin dankzij een gezondere bodem, klimaatbestendig te maken. Ze spreken ook over de nieuwe campagne waarin het bodemleven in de tuin gemeten wordt aan de hand van een onderbroekentest. De test werd vorig jaar door de bodemkundige dienst uitgevoerd. Zij kunnen dus vanuit hun eigen praktische ervaring vertellen hoe je die het best doet en wat je er uit kunt afleiden.  

lees meer
Bekijk alle activiteiten