Home | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Recent Nieuws

Bekijk alle nieuws

Hoe groenafval correct beheren als tuinaannemer?

Bij de aanleg en onderhoud van tuinen komen vaak grote hoeveelheden groenafval vrij zoals snoeihout, haagscheersel, maaisel, stronken, struiken. De OVAM geeft in dit artikel aan de tuinaannemer de verschillende verwerkingsopties aan voor diverse fracties van groenafval.

Van het moment dat het groenafval de tuin van de klant verlaat, wordt het een afvalstof en moet het ook als dusdanig worden beheerd. Lees hier hoe je correct handelt als tuinaannemer.

lees meer
Bekijk alle nieuws

Komende Activiteiten

Bekijk alle activiteiten

Bezoek de gedempte zuiderdokken!

Op woensdag 7 juni om 19u organiseren de collega's van de Boomtelersfederatie Noord-België een bezoek aan de gedempte zuiderdokken in Antwerpen waar volop ingezet wordt op groen in de stad. Dit bezoek staat open voor boomtelers, tuinaannemers en scholen. Bart Bluekens van Disaghor neemt de rondleiding op zich. Dit project werd genomineerd op 1, 2 Tree Award 2022 op Green Expo voor de Prijs ‘publiek project’. Aan dit project werkten mee: AG Vespa en Estate Landscape Management.  

lees meer

Volg expertsessie van Ebema_Stone & Style!

Ebema_Stone&Style nodigt op 9 juni Groen Groeien uit om in te schrijven voor hun expertsessie over duurzaam waterbeheer en ecologisch verharden in de Ebema Zomerbar. Met enkele topsprekers!  

De klimaatverandering brengt extreme weersomstandigheden met zich mee die woonbuurten overal in het land onder druk zetten. En dat zet Ebema aan om te blijven innoveren voor beter waterbeheer en meer groen.  

lees meer

Lerend netwerkmoment Assortiment - Oudenburg

Op dinsdag 13 juni 2023 vindt om 16u30 een lerend netwerk rond sortimentskeuze plaats in Oudenburg. De plantenkeuze bij aanleg en ontwerp van een natuurlijke tuin is een thema waarover vaak verschillende visies bestaan. Want zowel bij kwekers, ontwerpers, aanleggers en beheerders rijzen een aantal prangende vragen om te komen tot een kwalitatief resultaat. Welke invloed heeft het veranderende klimaat op het assortiment? Welke soorten zal ik kiezen? Welke rol is weggelegd voor inheems en voor cultivars? In het kader van de Green Deal Natuurlijke tuinen vindt een lerend netwerk plaats. 

lees meer
Bekijk alle activiteiten