Home | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Recent Nieuws

Bekijk alle nieuws

Een lezing geven in de Green Speaker?

Van zondag 25 september tot dinsdag 27 september 2022 vindt Green plaats. De hallen van Flanders Expo zijn dan het decor voor alles wat met de professionele groensector te maken heeft. Vele bedrijven voorzien een stand met de nieuwste materialen en ideeën die ze te bieden hebben. In de Green Speaker worden om het uur korte lezingen gegeven over verschillende thema’s die tuinaannemers en andere groenprofessionals aanbelangen. Hebt u zelf een interessant thema die je zou willen aanbrengen? Laat het dan weten!

lees meer
Bekijk alle nieuws

Komende Activiteiten

Bekijk alle activiteiten

Fytolicentie PCS: Speuren naar nuttigen, ziekten & plagen en proefveldbezoek

Op 8, 9, 15 en 16 juni 2022 vindt de navorming fytolicentie voor boomkwekerij & groen met als thema 'Speuren naar nuttigen, ziekten & plagen en proefveldbezoek' plaats op het Proefcentrum voor Sierteelt te Destelbergen. Eénzelfde programma vindt plaats op zes tijdstippen. Aan de hand van voorbeelden wordt er informatie gegeven over het herkennen, beheersen en bestrijden van organismen. Daarnaast is er een rondgang voorzien langs de lopende proeven boomkwekerij en groen, met de klemtoon op gewasbescherming. Deelname is gratis, maar inschrijven is verplicht vóór 2 juni 2022 via de online inschrijvingsformulieren. Deze navormingen komen in aanmerking als vormingsactiviteit voor de fytolicentie.

lees meer

Studiedag 'Naar een efficiënt waterbeheer met groenzones'

Onder druk van een veranderend klimaat worden gemeenten en hun inwoners geconfronteerd met waterschaarste en wateroverlast. Groenzones lijden hieronder, terwijl dit juist belangrijke klimaatadaptieve maatregelen zijn met heel veel voordelen. Het is duidelijk dat we beter moeten omgaan met water en groen. Op deze afsluitende studiedag op dinsdag 14 juni 2022 om 9u30 worden de eindresultaten en ervaringen van 2 jaar onderzoek belicht en wensen we de groensector te inspireren rond efficiënt waterbeheer met groenzones. Schrijf je hier gratis is!

lees meer

Ecologisch beheer en monitoring: infosessie en groensafari

Ondernam jouw bedrijf al actie voor meer natuur op het bedrijventerrein of heeft u hiervoor interesse? Houd 19 mei 2022 dan zeker vrij voor deze infosessie en groensafari. Tijdens de infosessie ontvang je praktische info over ecologisch beheer en monitoring op bedrijventerreinen. Na de lunch gaan we op terreinbezoek om enkele goede voorbeelden in de gemeente Terneuzen te bekijken. De betrokken bedrijven inspireren je met hun ervaringen.

lees meer
Bekijk alle activiteiten