Home | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Recent Nieuws

Bekijk alle nieuws

Gezocht: tuinen voor het nieuwe seizoen van het programma 'Van Droom tot Tuin'

In het najaar van 2024 voert VLAM opnieuw promotie voor de tuinaannemers aan de hand van een nieuw seizoen van het TV-programma ‘Van Droom tot Tuin’. En u kan hieraan deelnemen met één van uw tuinprojecten.  Het tuinprogramma loopt vanaf eind september 2024 en bestaat uit 10 afleveringen. Elke aflevering focust op een type tuin of tuinconcept dat draait rond een specifiek thema, van een daktuin tot verticaal groen. 

lees meer
Bekijk alle nieuws

Komende Activiteiten

Bekijk alle activiteiten

Biostimulanten - Bij Willaert

Wat zijn biostimulanten? Biostimulanten zijn producten die effect hebben op de groei en de weerstand van planten, met als gevolg een lagere plaag- en ziektedruk in gewassen en een hogere opbrengst. Ze versterken gewassen en zijn van natuurlijke oorsprong, waardoor ze beter passen in een geïntegreerd gewasbeschermingssysteem. Dat is de exacte definitie van dokter Google.

Bij gebruik en toepassen van biostimulanten komen echter meer zaken kijken. Met welke methodiek ga je ze gebruiken? Hoe integreer je ze in de dagdagelijkse werking? Wat is het effect op zowel plant als omgeving? Wat zijn de ‘do’s en don’ts’ bij gebruik?  

Wil je antwoorden op al je vragen over biostimulanten? Schrijf je in voor deze activiteit!

lees meer

Nieuwjaarsevent 2024

Dit jaar verwelkomen we jou en je partner op het Proefcentrum voor Sierteelt (PCS) in Destelbergen. We verzorgen dit jaar een interessant politiek debat onder leiding van moderator Bartel Van Riet. En Ma Kwizien verwent er ons met hun creatieve haute cuisine.

lees meer

Wetgeving personeel en veiligheid - Bij Distripond

Personeel en veiligheid, elke groenondernemer komt dagelijks met een van de twee begrippen in contact. De beide begrippen combineren en samenbrengen vormt een nog grotere uitdaging. Het is de kunst voor een ondernemer om het juridische aspect te combineren met het menselijke. Slaag je hierin dan vergroot je automatisch de kans op een sccesvolle werking binnen je bedrijf.

Groen Groeien informeert en ondersteunt zijn leden door middel van een drietal avondvergaderingen. Naast het gebruikelijke netwerkmoment en de rondleiding bij de partner volgt een uiteenzetting door een expert.  

lees meer
Bekijk alle activiteiten