Home | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Recent Nieuws

Bekijk alle nieuws

Nieuw tuinprogramma ‘Goed Geplant’ op VTM van start!

Vanaf 1 oktober verklaart VTM in samenwerking met VLAM de strijd om de uniekste tuin voor geopend. Ervaren tuinontwerpers Eef Coolen en Niel Sannen nemen het tegen elkaar op en kruipen in de hoofden en tuinen van acht verschillende tuineigenaars met elk hun eigen tuindromen. Ze maken een ontwerp naar het budget en de wensen van de eigenaars. Die kiezen de winnaar en het winnende tuinontwerp wordt uitgevoerd. De verliezer helpt de winnaar om de droomtuin tot leven te brengen.
© DPG Media

lees meer
Bekijk alle nieuws

Komende Activiteiten

Bekijk alle activiteiten

Startvergadering: waarom blijven de uurlonen en prijzen stijgen?

Niemand blijft gespaard van de stijgende prijzen. Gezinnen maken elke maand hun rekening, en ook de professionele wereld moet behelpen. Voor tuinaannemers is dit niet anders. Lonen voor arbeiders stijgen sterk, en de ene leverancier na de andere ziet zich genoodzaakt om de prijzen te verhogen.

Hoe kan je je als tuinaannemer voorbereiden op de stijgende lonen voor arbeiders? Hoe ga je om met kostprijsberekening? Kom het ontdekken tijdens de startvergadering van Groen Groeien! Ook andere actualiteiten binnen tewerkstelling komen aan bod. Chris Botterman wordt uitgenodigd om alle opgenoemde zaken uitvoerig te bespreken in Waregem bij boomkwekerij Nick De Meester! 

lees meer

Knokke-Heist Pesticidevrij: volg opleiding!

Knokke-Heist beheert het openbare terrein al jaren zonder pesticiden. Sinds 2021 gaan we een stap verder en willen we de inwoners overtuigen om de tuin gifvrij te houden. Zo geef je meer kansen aan biodiversiteit. We communiceren hiervoor rechtstreeks met de inwoners, maar een belangrijke schakel in dit verhaal ben jij, de tuinaannemer. We hebben jouw hulp nodig om de bevolking te overtuigen. Voor de tweede keer organiseren Knokke-Heist en Velt een korte opleiding van 4 momenten waarin enkele cruciale onderwerpen aan bod komen. Stap jij mee in deze opleiding?  

lees meer

Fyto opleiding op maat van tuinaannemers!

Groen Groeien is alomtegenwoordig tijdens Green. Op maandag 26 september om 10u organiseert de vereniging een fyto opleiding die specifiek op tuinaannemers gericht is. In het eerste deel leer je bij over droogtetolerante mogelijkheden in grassen en bloemenweiden. Tijdens het tweede deel van deze opleiding wordt je kennis bijgeschaafd over het correct gebruik van een rugsproeier met specifieke aandachtspunten in de groenvoorziening.

Deze opleiding komt in aanmerking als een verplichting nascholing voor de fytolicentie. 

lees meer
Bekijk alle activiteiten