Home | Groen Groeien

Groen groeien is de vereniging voor Vlaamse tuinaannemers.
Ze verdedigt hun belangen, verenigt haar leden en zorgt voor commerciële en praktische voordelen. Word nu lid

Lid worden Ledenaanbod Login

Vragen of meer info nodig? Contacteer ons

Recent Nieuws

Bekijk alle nieuws

Van droom tot tuin opnieuw op TV!

Dit najaar start de derde reeks van het tv-programma ‘Van droom tot tuin’. Net als de vorige jaren bezoeken groenjournalist Marc Verachtert en presentator Gil Claes een hele reeks tuinen, nog in aanleg zowel als in volle bloei.

lees meer
Bekijk alle nieuws

Komende Activiteiten

Bekijk alle activiteiten

Mechanisatie in de tuinaanleg - Aanleg en onderhoud van bloemenweides en graslanden - Bij Masschelein

Het machinepark van de groenondernemer vormt niet alleen het kloppend hart van het bedrijf, maar is ook een serieuze investering. Door de toenemende ontwikkeling in technologie en wetgeving evolueert dit machinepark voortdurend. Hoe pas je het machinepark aan? Waar hou je rekening mee? Kies je voor elektrisch of gemotoriseerd materiaal?  Ga je huren of kopen? Onze partners stelt zijn eigen specifieke gamma voor. 

Wil je meer te weten komen? Klik dan door naar de activiteit!!!

lees meer

Biostimulanten - PCS

Wat zijn biostimulanten? Biostimulanten zijn producten die effect hebben op de groei en de weerstand van planten, met als gevolg een lagere plaag- en ziektedruk in gewassen en een hogere opbrengst. Ze versterken gewassen en zijn van natuurlijke oorsprong, waardoor ze beter passen in een geïntegreerd gewasbeschermingssysteem. Dat is de exacte definitie van dokter Google.

Bij gebruik en toepassen van biostimulanten komen echter meer zaken kijken. Met welke methodiek ga je ze gebruiken? Hoe integreer je ze in de dagdagelijkse werking? Wat is het effect op zowel plant als omgeving? Wat zijn de ‘do’s en don’ts’ bij gebruik?  

Wil je antwoorden op al je vragen over biostimulanten? Schrijf je in voor deze activiteit!

  

lees meer

Wetgeving personeel en veiligheid

Personeel en veiligheid, elke groenondernemer komt dagelijks met een van de twee begrippen in contact. De beide begrippen combineren en samenbrengen vormt een nog grotere uitdaging. Het is de kunst voor een ondernemer om het juridische aspect te combineren met het menselijke. Slaag je hierin dan vergroot je automatisch de kans op een succesvolle werking binnen je bedrijf.

Groen Groeien informeert en ondersteunt zijn leden door middel van een drietal avondvergaderingen. Naast het gebruikelijke netwerkmoment en de rondleiding bij de partner volgt een uiteenzetting door een expert.  

lees meer
Bekijk alle activiteiten