Fietstocht Brussel  

Tijdens de fietstocht bezoeken we in groep, een aantal van de mooiste dak en geveltuinen die Brussel te bieden heeft. De aannemer of architect die de grondslag heeft gelegd voor de groene ruimte geeft telkens een gepassioneerde uitleg aan de aanwezigen. Tijdens elk bezoek maakt de bezieler van het project de tijd om vragen te beantwoorden over zijn Groenblauwe verhaal en realisatie. Nadien kan er worden genoten van omgeving, architectuur en uitzichten!
 

Schrijf je nu in!

 

Praktisch


Programma

om 11u stipt verzamelen we met alle deelnemers aan de startlocatie, Dublinstraat 19, 1050 te Brussel. Vandaaruit vertrekken we met de fiets en bezoeken we in groep een 4-tal projecten met dak en gevelgroen in de hoofdrol. Volgende locaties zullen worden bezocht tijdens de trip en worden geanimeerd door o.a.   
 

 • Groenpallet: Private daktuin te Laken 
 • Docks Brussel: Vice Verda
 • Tour & Taxis: Ecoworks

   

  Afhankelijk van de snelheid waarmee we fietsen trachten we tussen 17u00 en 17u30 ons laatste bezoek af te ronden. De gehuurde fietsen worden op het einde van de dag terug ingeleverd op de startlocatie. 
   

Netwerken en nabespreken 

Na de fietstocht is het tijd om de reserves terug aan te vullen, te netwerken en kennis te maken met de deelnemers. De deelnemers die wensen kunnen na de fietstocht verder socializen in een lokaal Brusselse bistro/restaurant. Laat ons via de inschrijvingen even weten of je wenst deel te nemen aan dit onderdeel. Deelname aan het restaurantbezoek kost 40 euro. Geef via het inschrijvingsformulier aan of je een vegetarische of traditionele maaltijd wenst te nuttigen en of je aan dit onderdeel van de dag deelneemt! Deelname aan alleen de fietstocht is volledig GRATIS.   

 

Transport 

 • NMBS 

  Kom je met de trein? Stap dan af te Brussel-Schuman Station, Wetstraat 155, 1040 Brussel. Daarna is het een 20-tal minuten wandelen naar de startlocatie te  Dublinstraat 19, 1050 te Brussel.    

 • Parking 

  Met de wagen in Brussel?  Parking Tulp ligt op een 5-tal minuten wandelen van onze start locatie.  

Fietsen 

Heb je geen eigen fiets of kan je die niet transporteren? Geen probleem! Wij zorgen GRATIS voor de huur van een fiets. Een fiets reserveren kan tot een week voorafgaande aan de start van het evenement. Nadien wordt je geacht in je eigen transport te voorzien! Je fiets zal kaarstaan op onze startlocatie te Dublinstraat 19, 1050 Brussel. In het inschrijvingsformulier kan je aangeven of je een fiets nodig hebt of niet!
 

No show fee

Wij steken samen met onze partners heel wat planning, werk en budget in de Fietstocht. Als organisatie moeten ook wij de nodige zaken reserveren. Daarom vragen we bij niet opdagen een no show fee van 75 euro. Annuleren na inschrijving kan kosteloos per mail tot 10 juni 2024.
 

Green deal Natuurlijke tuinen 

In 2020 besliste Groen Groeien en Groenblauw Bouwen samen met sectororganisaties, Blikveld, VVOG, en AVBS om een groenere toekomst voor de sector te promoten doormiddel van het ondertekenen van de Green Deal. Aandacht voor biodiversiteit levert heel wat voordelen op voor de natuur en het klimaat, maar ook voor de sector en de tuineigenaar. De ‘Green Deal Natuurlijke tuinen’ wil de biodiversiteit in Vlaamse tuinen verhogen en het draagvlak ervoor versterken. Dak en gevelgroen speelt in de toekomst een hoofdrol bij het verduurzamen van de urbane omgeving. Behalve voor een groenere omgeving, zal dak en gevelgroen ervoor zorgen dat hemelwater vertraagd wordt afgevoerd of lokaal kan infiltreren. Lucht wordt gezuiverd en stedelijk gebied wordt verduurzaamd. Omwille van de Green Deal en de passie voor groene buitenruimtes ondersteunen alle hierboven vernoemde sectororganisaties deze fietstocht.  

Activiteiten

Praktisch

Adres
Dublinstraat 19 Brussel, 1050 België
Datum & tijdstip 19.06.2024 vanaf 11:00
Prijs leden
Gratis
Prijs niet-leden
Gratis